9 tips til hengekøyeturen! [Oppdatert 2024]

9 tips til hengekøyeturen! [Oppdatert 2024]

Etter å ha solgt og brukt hengekøyer i over 11 år, har vi i tickettothemoon.no fått oss mange erfaringer rundt hvilke feil folk gjør når de skal på tur med hengekøye. Her tenkte jeg å dele mine tips for hvordan du skal få den beste opplevelsen på tur! :)

1. Isolerende lag. Kommer kroppen din i direkte kontakt med hengekøyen, vil veldig mye av kroppsvarmen din forsvinne ut med køyen, og mange opplever og fryse veldig på rygg og rumpe. Dette løser man enten ved å bruke et tykt ullteppe i køyen, et liggeunderlag, eller en underquilt. De to første alternativene er ofte det jeg anbefaler nybegynnere, for så å oppgradere til en moonquilt når man ønsker å ta turen et steg lengre

2. Bruk av vanlig tau. Dette er en ting mange tenker de kan spare penger på å ikke kjøpe, men all erfaringen tilsier at det å kjøpe med tauverk eller tree strap er absolutt verdt det. Vanlige tau strekker seg over tid, og det er utrolig frustrerende å våkne opp på natta med rumpa på bakken. Kjøp tauverk her

3. Ligge rett i køyen. Det å ligge rett i køyen føles naturlig, men er ikke å anbefale for å få den beste nattesøvnen. Etterhvert føles det som du ligger inni en banan, og føler trykk mot skuldrene og føler deg litt fastlåst. Legg deg på skrått i køyen, og du vil se hvor utrolig mye bedre det er. Slik som dette:
4. For slakk eller for stram køye. Det skal være litt slakk i køyen, for mye vil gjøre at du ligger i V form, og for stram gjør det vanskelig å bevege seg i køyen. 30 grader helning på tauet pleier å være ideelt, og du kan måle det ved tommel og pekefinger slik som dette, hvor pengefingeren er vannrett: 
5. Tak/tarp for høyt. I tillegg til å beskytte for regn og sol er også tarpen ypperlig for å beskytte mot kulden, heng tarpen en meter over køyen så får du en oppvarmet luftlomme under! Er det varmt og ikke mye vind kan du selvfølgelig sette den høyere 😊 Kjøp tarp her

6. Myggnett. Dette er det vi hører oftest fra våre kunder er at myggen ødelegger turen. Mange velger å dra på første turen uten myggnett, men vi anbefaler sterkt å vurdere ta med seg myggnett på turen. I månedene juni, juli og august kan myggen være helt forferdelig å ødelegge turen fullstendig. Årets myggnett er utrolig tett og holder selv de minste myggene ute. Du finner det her.

7. Pute. Legg klærne dine i posen til soveposen så får du en god pute å ligge på. Gensere, sokker og eventuelt jakker er perfekte kandidater å putte i trekket.

8. Karabinkroker. Det er veldig kjekt å ha muligheten til å henge opp utstyr, klær og sko. Karabinkrokene kan du feste i opphengstauet. Hvis ikke anbefaler jeg å legge alt du har med deg rett under hengekøyen, da har du det litt tilgjengelig og beskyttet for været. Kjøp karabinkroker her.

Et lite tips til er at det er ikke sikkert du får den beste søvnen første natten i hengekøye, men husk at selv om du ikke sovner fort, får kroppen fortsatt hvile. God tur!

Hilsen Annette 😊

Har du noen gode turtips? Legg gjerne igjen en kommentar under eller send meg en mail på annette@tickettothemoon.no så lærer vi sammen 😎
Tilbake til bloggen

2 kommentarer

Flotte tips! Lurte på noe: Når det står «30 grader helning på tauet», er dette uten vekt i hengekøyen eller når noen ligger i den? Når noen ligger i den trekkes den jo ned og helningen endres.

Nina

Hei. Det er veldig gode tips, men det er et tips som jeg syns mangler. Når man bruker hengekøye, så bør man bruke «ridge line». Ridge line er et tau du henger på begge sidene av henhekøya. Man bør starte med å feste et tau som er c.a. 83% av lengden til køyen. Hvis du gjør dette så får du perfekt heng hver gang😃

Eric Backstrøm

Legg igjen en kommentar

Kommentarer må modereres før publisering