Hengekøyeparker i Norge

Hengekøyeparker i Norge

I dette blogginnlegget tar vi deg med på en spennende reise gjennom noen av Norges hengekøyeparker. Disse parkene er dedikert til hengekøyelivsstilen og gir deg muligheten til å oppleve naturen på en unik og avslappende måte. 

 

Uansett om du er på jakt etter en avslappende helgetur, et eventyr med venner eller en familieutflukt, har Norges hengekøyeparker noe for enhver smak. 

Alle disse parkene ligger i Møre og Romsdal. Vet du om noen flere parker, gi meg gjerne beskjed! 🫶🏼

 Riksgrensen hengekøyepark

Nå kan du overnatte i Midsund helt nede ved sjøkanten, hvor den gamle riksgrensen mellom Sverige og Danmark/Norge var fra midten av 1600-tallet.  Her kan du oppleve vakker natur, magiske solnedganger og nydelige soloppganger. 🌅

Kort om turen:

Du kan parkere på Sandane turparkering og spaserer så 50-100 meter bortover hovedveien før du tar ned til høyre mot havet ved "Riksgrense"-skiltet. Her følger du stien som er ryddet ned til sjøen (ca. 10 minutters gange). Parken ligger perfekt plassert like ved Sandane turområde. Her ligger en av Møre og Romsdals fineste badestrand/sandstrand. Et lite bad bør absolutt testes! Det er også laget fin grussti, perfekt for en spasertur i havgapet.

TRYKK HER FOR Å LESE MER

 Digergubben hengekøyepark 

Hengekøyeparken ligger nesten på toppen av Digergubben (527 moh). Selve parken består av nedfelte 50mm stålstenger, og festepunkter i fjell, og kan pr. i dag huse ca. 8 hengekøyer. Sovn til vakker solnedgang og våkn til vakker soloppgang, med en fantastisk utsikt. 🌄

Kort om turen:

Flott tur med høy grad av tilretteleggingen. Sherpaer fra Nepal har steinlagt stien og bygd trapper. Byggverket er verdt turen i seg selv. I tillegg får man en fantastisk utsikt til fjell, fjord og hav.

Turen går i bratt terreng, men opparbeidede trapper gjør turen overkommelig for mange. Trappene går opp til Digergubben på 527 moh. Trinnene er noe høye innimellom. Spredt jevnt oppover mot toppen vil du finne rasteplasser med steinbenker.

Denne parken ligger også i Midsund i Møre og Romsdal.

TRYKK HER FOR Å LESE MER

Bildet er lånt av:https://visitnorthwest.trekksoft.com/

 "HYLLA" - Hengekøyeparken på Blåfjell

Hengekøyeparken på Blåfjell ligger mildt sagt spektakulert til, og gir de besøkende en naturopplevelse som de sent vil glemme. Blåfjell er et populært reisemål på Sulafjellet i Sula kommune, ca 40 min gange fra parkeringsplassen på Vasskommen.

Blåfjell er et populært reisemål av flere årsaker. Den korte turen på omlag 40 minutter, fører en opp til et flott utsiktspunkt som gir panoramautsikt over Ålesund by i nord og Breidsundet i vest. Det er opparbeidet en god og bred grussti hele veien opp, og gjør derfor Blåfjell til et tilgjengelig og egnet turmål selv for barn helt ned i 3-4 års alderen. Der er i tillegg alternative ruter opp for de noe mer fjellvante, og som heller setter pris på et noe mer variabelt terreng. 

Selve hengekøyeparken ligger skjermet og usjenert i forhold til tur-trafikken ellers på området. Totalt er det beregnet plass til 6 gjester om gangen.

Parken ligger i Sula kommune i Møre og Romsdal.

TRYKK HER FOR Å LESE MER

Tustna Ladestasjon 

Et hengekøyehotell med litt ekstra luksus og komfortable hengekøyer.
Her får du bobler i glasset, 3 retters middag, frokost og en helt rå naturopplevelse. 🥂

Etter en god middag kan du nyte sjøluften og sove i ekstra komfortable hengekøyer. 
Hver hengekøye har en luftig madrass, eget myggnett og lys.
Soveplassen kan enkelt gjøres om til en lenestol for å nyte fellesskapet rundt bålet. 

Her trenger du ikke å ha med egen hengekøye.

Parken ligger i Aure kommune, på øya Tustna i Møre og Romsdal.

TRYKK HER FOR Å LESE MER

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Kommentarer må modereres før publisering