9 tips til hengekøyeturen! [Oppdatert 2022]

Etter å ha solgt og brukt hengekøyer i over 8 år, har vi i tickettothemoon.no fått oss mange erfaringer rundt hvilke feil folk gjør når de skal på tur med hengekøye. Her tenkte jeg å dele mine tips for hvordan du skal få den beste opplevelsen på tur! :)

1. Isolerende lag. Kommer kroppen din i direkte kontakt med hengekøyen, vil veldig mye av kroppsvarmen din forsvinne ut med køyen, og mange opplever og fryse veldig på rygg og rumpe. Dette løser man enten ved å bruke et tykt ullteppe i køyen, et liggeunderlag, eller en underquilt. De to første alternativene er ofte det jeg anbefaler nybegynnere, for så å oppgradere til en moonquilt når man ønsker å ta turen et steg lengre. Skal du ha et godt liggeunderlag anbefaler jeg dette: LINK fra vår søsterbutikk tobe.no.

2. Bruk av vanlig tau. Dette er en ting mange tenker de kan spare penger på å ikke kjøpe, men all erfaringen tilsier at det å kjøpe med tauverk eller tree strap er absolutt verdt det. Vanlige tau strekker seg over tid, og det er utrolig frustrerende å våkne opp på natta med rumpa på bakken. Kjøp tauverk her

3. Ligge rett i køyen. Det å ligge rett i køyen føles naturlig, men er ikke å anbefale for å få den beste nattesøvnen. Etterhvert føles det som du ligger inni en banan, og føler trykk mot skuldrene og føler deg litt fastlåst. Legg deg på skrått i køyen, og du vil se hvor utrolig mye bedre det er. Slik som dette:
4. For slakk eller for stram køye. Det skal være litt slakk i køyen, for mye vil gjøre at du ligger i V form, og for stram gjør det vanskelig å bevege seg i køyen. 30 grader helning på tauet pleier å være ideelt, og du kan måle det ved tommel og pekefinger slik som dette, hvor pengefingeren er vannrett: 
5. Tak/tarp for høyt. I tillegg til å beskytte for regn og sol er også tarpen ypperlig for å beskytte mot kulden, heng tarpen en meter over køyen så får du en oppvarmet luftlomme under! Er det varmt og ikke mye vind kan du selvfølgelig sette den høyere 😊 Kjøp tarp her

6. Myggnett. Dette er det vi hører oftest fra våre kunder er at myggen ødelegger turen. Mange velger å dra på første turen uten myggnett, men vi anbefaler sterkt å vurdere ta med seg myggnett på turen. I månedene juni, juli og august kan myggen være helt forferdelig å ødelegge turen fullstendig. Årets myggnett er utrolig tett og holder selv de minste myggene ute. Du finner det her.

7. Pute. Legg klærne dine i posen til soveposen så får du en god pute å ligge på. Gensere, sokker og eventuelt jakker er perfekte kandidater å putte i trekket.

8. Karabinkroker. Det er veldig kjekt å ha muligheten til å henge opp utstyr, klær og sko. Karabinkrokene kan du feste i opphengstauet. Hvis ikke anbefaler jeg å legge alt du har med deg rett under hengekøyen, da har du det litt tilgjengelig og beskyttet for været. Kjøp karabinkroker her.

9. Ridgeline er de den perfekte oppgradering for å få en enda bedre liggestilling og perfekt heng hver gang. Ridgelinen festes i begge endre av hengekøyer og gir deg et "spenn" i køya som gjør liggekomforten enda bedre. Vår ridgeline finner du her. Den har også en veldig grei lomme som du kan bruke til å ha noen småting i om natten :) 

Et lite tips til er at det er ikke sikkert du får den beste søvnen første natten i hengekøye, men husk at selv om du ikke sovner fort, får kroppen fortsatt hvile. God tur!

Hilsen Annette 😊

Har du noen gode turtips? Legg gjerne igjen en kommentar under eller send meg en mail på annette@tickettothemoon.no så lærer vi sammen 😎
x